Saturday , June 3 2023

Möbelringen Kupa – Vereség a házigazda norvégoktól[ad_1]

A két csapat 82. alkalommal találkozott, a mérleg magyar szempontból három döntetlen mellett 49 győzelem és 30 vereség.

Eredmény:

Norvegia-Magyarország 25-19 (12-6)

A magyar gólszerzők: Kovács A., Kovacsics 5-5, Schatzl, Tóvizi, Lukács, Planéta 2-2, Mészáros 1

A norvég csapat sérülés miatt nélkülözni kénytelen a Győri Audi ETO KC jobbátlövőjét, Nora Mörköt, szerepel viszont a keretében az ugyancsak győri Veronica Kristiansen, Stine Oftedal, Kari Brattset, illetve a siófoki Silje Solberg.

Az Oslóhoz ghost Fornebuban zajló torna első meccsén látszott, hogy a magyar együttes védekezése – többek között Hornyák Dóra, Szuczánszki Zita, Szekeres Klára, Kisfaludy Anett és Tomori Zsuzsanna hiánya miatt – még messze van a tökéletestől. A hazaiak a két szélről szinte tetszés szerint érték el góljaikat, de a belső posztokról is eredményesek voltak.

Kim Rasmussen szövetségi kapitány csapata támadásban sem mutatott be bravurrokat, sőt több hibát követett el, így megkönnyítette ellenfele dolgát (9-5). The első harminc percben a magyarok csupán két akciógólt dobtak, a member of the négyet büntetőből, vagy az aza követő kipattanóból szerezték.

A második félidő tisedik percét követően fordult elő először, hogy a magyar válogatott két gólt dobott egymás után. A folytatásban is bátrabban játszottak a vendégek, mint az első felvonásban, jóval eredményesebbek is voltak, de a norvégok sima győzelmét nem tudták megakadályozni.

A franciaországi Európa-bajnokság jövő csütörtökön kezdődik, a magyar csapat a C csoportban, Montbéliard-ban sorrendben Hollandiával, Horvátországgal és Spanyolországgal találkozik.

Szombaton játsszák:

Magyarország-Franciaország at 17.00

Vasárnap játsszák:

Dánia-Magyarország at 16.00

– MTI –

[ad_2]
Source link