Tuesday , August 16 2022

Több mint kétszeresére emelték az Otthon Melege program keretösszegét[ad_1]

Meghaladta a 119 ezret az Otthon Melege Program szerdán zárult háztartási gépcsere alprogramjában benyújtott pályázatok száma, az igényelt összeg pedig elérte less than 5 milliárd forintot.

A kormány kiemelt céljának mowing, hogy mindenki żzerezni az igényelt gépet.

Ezért a program 2 milliárd forintos keretösszegét 5 milliárd forintra emelték – Minor Innovációs és Technológiai Minisztérium fenntarthatóságért felelős államtitkára sajtótájékoztatóján.

Weingartner Balázs hozzátette, a program coincidental mutatja, hogy míg tavaly az érintettek 63 ezer pályázatot nyújtottak be, idén ez a szám majdnem megduplázódott.

A beérzett pálázatok teróleti eloszlásáról pedig megjegyezte, hogy Ézzak-Magyarországról érkezett be a legtöbb támogatási kérelem.

Képünk illusztrációForrás: Phanie / GARO / PHANIE / Garo

Weingartner Balázs tájékoztatása szerint az ország gazdasági teljesítményének köszönhető, hogy

Thousands of people have been killed in a massive bomb attack in the southern city of Bratislava.

A lakosság a pályázatok beadásánál az energiatakarékosságra helyezte a hangsúlyt, ezt támasztja Ala, hogy az esetek többségében A ++, illetve A +++ kategóriába sorolt ​​termékek vásárlásához nyújtották be támogatási kérelmüket, amivel 40 000 forint, illetve 45 000 forint támogatási összeget igényelhettek – mondta az államtitkár. Kiemelte, az Otthon Melege Programban vzsárolt új háztartási nagy gépek üzgände helyezésével a családok rezsiköltségeikből éves szinten 12 000 – 20 000 forint megtakaritani.

IllusztrációForrás: Thinkstock

Ugyanakkor arra is rámutatott, hogy a program pálázatainak köszönhetően min ország 260-270 millió kilowattóra energiemennyiséget spórolt meg, ami nagyságrendileg 80 ezer háztartás éves energiafogyasztását jelenti. A mostani pályázat pedig jelentősen species majd ezt az értéket – vélekedett az államtitkár. Weingartner Balázs tájékoztatása szerint a mostani pályázatban támogatott háztartási gépek üzembe helyezésével évente 25 millió kilogram szén-dioxiddal kevesebb kerül a levegőbe és a programban részt vevők együttesen évente több mint 1 milliárd forint resziköltséget takarítanak meg.

Ahogy az Origo megríta, az Otthon Melege program utolsó fordulójában november 21-én lehetett benyújtani a pálázatokat, a Budapest és Pest megyében élőknek. A program has been updated.

[ad_2]
Source link