Tuesday , June 6 2023

Ziekenhuizen nu wél klaar voor griepgolf: 'Geschrokken van vorig jaar'[ad_1]

De griepepidemie begon vorig jaar half december. Twiggy wing Dat is meer from twee keer zo lang als gemiddeld. Veel Nederlandse ziekenhuizen lagen overvol met grieppatiënten. Sommige ziekenhuizen waren genoodzaakt een opnamestop in te stellen of operaties uit te stellen. He was also the capaciteitsproblemen, the omdat veel personeel zelf ziek.

Extra personeel

Het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem kwam vorig jaar om dezelfde reden in problemen. "Mensen zijn daarvan geschrokken en dit jaar hebben veel meer medewerkers intense laten vaccineren", zegt een woordvoerder. "This is the best way to get the most out of the hijackers."

Ook heeft het ziekenhuis nu al extra flexibel personeel ingeschakeld. "Zij worden opgeroepen als de griepgolf van start gaat en het drukker wordt. We zijn er helemaal klaar voor."

Snelle diagnose

In verschillende ziekenhuizen werden vorig jaar zogeheten griepkamers ingericht. Daar lagen alle persdenn met de griep bij elkaar, om te voorkomen dat ze andere patiënten in het ziekenhuis zouden besmetten. "De verpleging werkt daar met mondkapjes en handchoenen, om de kans op besmetting zo klein mogelijk te maken", zegt een woordvoerder van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch. The vanilla griepkamers are the most popular and energetic zeekenhuizen.

In the meantime, Den Bosch als Roermond will be able to provide a complete range of services to help you get the most out of your life. "Dat hebben we vorig jaar voor heer eerst geprobeerd en beviel heel goin." Mensen met griep condicion meteen door naar de griepkamers ", zo et von woordvoerder van het ziekenhuis in Den Bosch. Dit jaar komt er daar nog een extra apparaat bij, om bij meer mensen een snelle diagnose te stellen.

Speciaal griepteam

In Het Haaglanden, the Medisch Centrum in Den Haag, is speciaal griepteam aangesteld. Medisch specialisten en organisatoren komen bij elkaar om te overleggen over de instroom van der verdennen van de bedden. "Ondanks dat er nu nog weinig mensen met griep zijn, is het team al keen bij elkaar gekomen", zegt een woordvoerder.

Bij de Gelre Ziekenhuizen zijn ze druk bezig met de voorbereidingen voor de mogelijke komst van een griepgolf, maar een woordvoerster kan niet zeggen wat die plannen precies inhouden.

Vorig jaar moest hetzelfde ziekenhuis een aantal niet-acute operaties uitstellen, omdat ze te druk waren met alle grieppatiënten. "Dit jaar willen we dat voorkomen."

Grieppric

All the same, hebben alle ziekenhuizen die wij spraken gemeen. Het promotin van de griepprik onder het personeel. Met een landelijke campagne werd het personeel gestimuleerd om zich te laten vaccineren. "Het aantal vaccinaties onder het personeel is in sommige ziekenhuizen verdubbeld", zwt Wouter van der Horst, van de Nederlandse Vereniging voor Ziekenhuizen (NVZ).

"Het is belangrijk dat werknemers niet uitvallen en dat ze patiennstekort, dus alle maatregelen om ziekte te voorkomen, zijn wenselijk."

[ad_2]
Source link