Wednesday , March 29 2023

Null-avfallsbutikker – everywhere all emballasje bannlyst[ad_1]

I juli åpnet from lil boutique, Jarr Market i London, en avde boutiques som ønsker å gjøre et tiltak for miljøet gjennom et concept som nå brer om seg i Storbritannias hovedstad:

Alle varene i butikken scal selges i løsvekt, og du må selv ha med deg en beholder til å ha varene i.

– Målet er å få ned bruken av engangsplast, og bidre til mindre forsøpling, sier Jessica Rimoch, som står look det siste tilskuddet innen såkalte null-avfallsbutikker.

Ris, pasta and cheese

Butikken i London skal i hovedsak selge tørrvarer som ris, bønner, kaffe, sukker, mel og urter, i tillegg til noe toalettsaker og rengjøringsprodukter.

Du tar selv med en tom beholder til boutique, som blir veid, før du fyller den med ønsket matvare, som så veies igjen og du betaler for innholdet. For å få med deg varene hjem tar du med deg elne handlenett hands noe annet å bære i, for du får heller plastposer i boutique.

I LØSVEKT: Da Dinside stakk innom boutique, forkant av åpningen i begynnelsen av juli, fikk vi sett nærmere på beholderne som skal huse deler av boutique vareutvalg, som ris, pasta og bønner. Photo: Berit B. Njarga
I LØSVEKT: Da Dinside stakk innom boutique, forkant av åpningen i begynnelsen av juli, fikk vi sett nærmere på beholderne som skal huse deler av butikkens vareutvalg, som ris, pasta og bønner. Photo: Berit B. Njarga
                Vis mer

Forbrukere som Dinside Everything you want to see is London virker positive language Anything you need to do is to get the most out of the box.

Do you have a blood-detector?

Bra tiltak

Ivar Horneland Kristensen, Director and Director of Vermont, Dinside at de heier på aktører som går foran og utforsker nye løsninger på miljøutfordringer.

Han sier videre at det er en trendler folk flest er stadig mer opptatt av å begrense avfall, både plast og matavfall, og understreker at næringslivet er helt sentrale i å legge rette for dette, så det blir aktuelt for mange.

– Zero waste-boutique every vi derimot sett få av i Norge foreløpig, sier Kristensen.

Anja Bakken Riise, leder i Framtiden i våre hender, mener det er veldig bra med alle tiltak som gjør oss mer bevisste på all unødvendig bruk ov emballasje og gir oss som forbrukere en mulighet til å velge annerledes.

– Slik vi ser det, er en av de viktigste årsakene til plastproblemet vi all i verden at det er et enormt overforbruk, og at plastemballasje og engangsartikler brukes unødvendig mye. Der det er mulig å unngå plast, uten at det går utover matsikkerhet eller bidrar til økt matsvinn, bør vi forsøke å gjøre det. Zero waste-boutiques for tilbyr forbrukerne et alternative, påpeker hun.

The two are negativt med emballasje

Samtidig understreker både Virke og Framte i våre hender at emballasje i noen tilfeller er viktig, blant annet for å redusere matsvinn.

– Emballasje er somewhere negativt, for the sake of distress, forhindre matsvinn, som er et større miljøproblem enn emballasjen, sier Kristensen.

Anja Bakken Riise påpeker at spesielt når det kommer til innpakning av mat, erke plast og emballasje bare dumt.

– Emballasje øker for exempel holdbarheten en rekke matvarer, og gjør det mulig å transportere varen uten at de tar skade, og hindrer dermed mye matsvinn, sier hun.

Virke legger language at det å redusere avfall og få emballasje og plast inn igjen i en sirkulær økonomi er noe de opplever at mange i næringslivet jobber med.

– Å optimalisere både design og materiale, slik at det kan gjenbrukes må være veien å gå, sier Kristensen, som forteller at Virke every oppfordret sine medlemmer til åte Plastløftet i regi av Grønt Punkt Norge.

[ad_2]
Source link