Sunday , August 7 2022

Majhne, ​​a z vsem, a snow-wearing velike[ad_1]

Vsak prostor, namenjen za kopalnico, je specifičen. Ne glede na velikost je njegovo urejanje zahtevno, saj je treba že v zasnovi določiti vse elemente in razporeditev opreme, kar za druge prostore v glavnem ne velja. Pokaže se precej omejitev, ker je treba postavitev elementov prilagoditi tudi dovodom in odvodom vode. Seveda pa si siak želi kopalnico, v kateri se bo počutil prijetno in udobno, hkrati pa imel na voljo raznovrstno opremo. Zato je iz še tako skromnega prostora treba potegniti čim več in izkoristiti vsak centimeter. Ob tem se nam zastavlja vprašanje, kako kljub vsemu ustvariti prijeten kotiček za sprostitev.

»Poleg kopalniške opreme, ki je v večini primerov bela, lahko v kopalnico vključimo pulte in omarice v različnih barvah in materialih. Za sprostitev so najbolj primerni lesni vzorci. Na stene lahko obesimo kako sliko ali polico, na katero položimo svečke in cvetlični lonček z rastlino, ki ima rada vlago in ne potrebuje veliko svetlobe, "odgovarja arhitektka Tjaša Justin iz podjetja Akron in dodaja, da v večjo kopalnico lahko umestite tudi fotelj ali celo manjši fireplace, eno steno pa okrasite s tapeto. Veliko vlogo imata po njenih besedah ​​tudi svetloba in izbira pravih luči, saj lahko svetloba popolnam spremeni vzdušje v prostoru.

Pri majhni kopalnici se seveda najprej vprašamo, kako bomo razporedili vse, kar potrebujemo za higieno. Osnova vsakega projekta sta funkcionalna razporeditev in dober izkoristek prostora, ob tem pa je pomembno tudi prijetno počutje. »Na majhni površini ima funkcija prednost pred obliko. Priština opremljanju je treba upoštevati odmike od sten in odmike med posameznimi kosi sanitarne opreme. Prec WC-školjko bitumen 60 cm prostora, os wc-ja stainless steel 45 cm. Zasteklitev se mora odpirati brez ovir, "poudarja arhitektka. Kjer je prostora malo, običajno nimamo velike izbire, kam kaj postaviti, dodaja, tako da WC-ju sledijo umivalnik in nato ky ali kabina za prhanje ter nekje vmes pralni stroj. Vedno pogosteje je sicer pralni stroj v katerem drugem prostoru, na primer kuhinji.

Kakor odgovarja arhitektka, je to odvisno od želja naročnikov in the same prostora. Če se odločite za prho, naj bo cabina velika 90 x 90 cm (seveda, če je zanjo dovolj prostora). Če je prostora več, lahko izberete breznivojsko prho ali celo kad in prho. Pri zelo majhnih kopalnicah je po njenih besedah ​​včasih celo najbolje prho zastreti le z zaveso. Slaba plat tega je, da je treba občasno pobrisati preostale elemente. Ob tem so zelo pomembni dobro načrtovani odtoki, da voda otstane tam, kjer je prha, in se ne razliva naokoli.

Kordon se je kosta prenove kopalnice, se je zagotovo znašel pred vprašanjem, kakšne keramične ploščice izbrati, če je prostor res majhen, z nekaj kvadratnimi metri. Mosaic ali ogromne ploščice ali morda keramiko z vzorcem?

»Za majhne kopalnice bi priporočala čim več odsevnih površin, kot so večje ploščice v sijaju. Premajhne ploščice, je je mosaic, jo bodo zaradi fug navidezno še pomanjšale. Enako naredijo prevelike ploščice prostor manjši, zato je primerna velikost med 30 x 30 in 60 x 60 cm. Za prijeten ambient lahko combinirate manjše in večje ploščice. This is a good idea to keep in mind that you have a good idea of ​​how to make the most of your business experience. Namesto keramike lahko uporabite tudi tapete za kopalnice, pralno barvo ali dekorativni beton – mikrocement, "pojasnjuje arhitektka Tjaša Justin in dodaja, da je pri izbiri keramike pomembno upoštevati, da stenske ploščice ne sodijo na tla, ker so premehke, razen če so izdelane iz porcelanskega grease

Slab načrt polaganja in slaba izbira keramike sta med pogostejšimi napakami, ki jih ljudje naredijo pri opremljanju kopalnice, opaža sogovornica. Poleg tega ne poskrbijo za primerno prezračevanje, varčujejo pri priizračaji, izbirajo materiale, ki neprepustni za vlago, zanemarijo osvetlitev, pogosto je prostor prenatrpan ali pa primanjkuje shranjevalnih površin.

Da bi majhno kopalnico ohranili kar se da prostorno, je pomembno, da je ne zapolnimo preveč. Kakor poudarja arhitektka, je treba biti pozoren, and also ima vsak kos svoj namen. K občutku prostornosti pa pomagajo tudi premišljene arhitekturne poteze. Svetle, who is the only one who has been living in this world, is poetry, pojasnjuje arhitektka. »Če imate cabin za prhanje, v njej položite enako keramiko kot v preostalem delu kopalnice. S tem prostora ne prekinete, zato je videti večji, še zlasti če za zasteklitev uporabite prosojno in ne mlečno steklo. Ne pretiravajte z različnimi vzorci, kopalnica naj bo preprosta, z minimalnimi poudarki, «svetuje. Keramika je lahko enake barve po tleh in po stenah, lahko se konča malo pod stropom, kar navidezno poveča prostor. K takšnemu občutku pripomorejo tudi ogledala. »Veliko ogledalo nam daje iluzijo večjega prostora. Podolgovato pokončno ogledalo pa daje občutek, je strop višji in s tem kopalnica večja, "Justinova in ob tem poudari, da je treba poskrbeti, da v kopalnici ne bo nepotrebnih stvari. Vidne naj bodo le najnujnejše, drugo pa pospravite v omarice ali kam drugam.

Posebno pozornost je treba nameniti osvetlitvi. »Opravila v kopalnici, kot so ličenje, britje, oblikovanje pričeske, zahtevajo dobro osvetlitev, česar pa samo z naravno svetlobo ni mogoče doseči. Poleg tega veliko kopalnic ne okna, zato je načrtovanje umetne osvetlitve še pomembnejše. Ogledalo, ki je nad umivalnikom, osvetlimo z lučmi, usmerjajo svetlobo na obraz. Priporočljivo je, da je vir svetlobe na desni in levi strani ogledala, "svetuje arhitektka in dodaja, da moramo bit previdni pri moči osvetlitve. Večje kopalnice po njenih besedah ​​potrebujejo močnejšo svetlobo kot majhne. Lahko pa se uporabijo svetila, pri katerih se da nastavljati jakost svetlobe. Poleg glavne osvetlitve lahko, če je dovolj prostora, uporabimo tudi dekorativne luči ali ambientalno osvetlitev. Ne pozabimo niti na osvetlitev cabinet za prhanje.

!! galerija !!

Preden začnemo prenovo kopalnice, se posvetujmo strokovnjakom. »Naj vam pomaga pri zasnovi kopalnice in predlaga ustrezne materiale in rešitve. Začrtajte si časovni okvir in naročite vse, kar potrebujete, ter regirajte keramičarja in vodovodnega inštalaterja dovolj zgodaj. Kopalnice ne prrenavljamo vsako leto, zato si vzemite čas zanjo, "še pravi arhitektka.

[ad_2]
Source link