Thursday , September 29 2022

To slovensko podjetje išče kar sto novih delavcev[ad_1]

Z reorganizacijo želijo zagotoviti razmere za dolgoročno rast in razvoj.

Gorenje, ki je v okviru reorganizacije poslovnih procesov prejšnji mesec vročilo odpovedi pogodb o zaposlitvi 60 delavcem, zaradi povečanega povpraševanja in posledično rasti proizvodnje potrebuje večje število novih delavcev v proizvodnji. Greta okoli 100 delavcev, that is, the eldest of the septembra, or the povedal predstavnik Gorenja Denis Oštir.

Kot je Oštir danes pojasnil za STA, so vse omenjenim preseženim delavcem ponudili zaposlitev v proizvodnji, a le delh je ponudbo sprejelo.

Nove delaware bodo zapózli za določen čas, potrebujejo pah v vseh svojih obratih v Velenju, največ pa v proizvodnji pralnih in sušilnih strojev, saj ježda zaž se za zaž se za za za za za za za za za za za za za za za za za za za za za za za za zhana za za za za za za zhana za za za za za za za za ala.

Postopki tečejo

V Gorenju so v okviru reorganizacije poslovnih procesov sprva predvideli, da bo v matični družbi v Velenju presežnih 270 delavcev, nato pa so številko zmanjšali na omenjenih 60. Greta zaposlene v režijskih službah, that so Zazažně proizvodnjo, kot so skladščniki, blagovni manipulanti in controller kakkosti.

V postopkih, that tečejo že dlje časa, je sicer Gorenje nove pogodbe zaradi sprememb v organizaciji, nazivih ali opisih delovnih mest ponudilo 1393 zaposlenim v režiji. Pri se haci obstoječe plače in druge pravice.

V Gorenju, ki je od lani v lasti kitajske korporacije Hisense, so pred časom poudarili, da želijo z reorganizacijo zagotoviti razmere za dolgoročno rast in razvoj. Dodali so, or reorganizacija in optimizacija poslovanja ne bosta omejeni le na matično podjetje, temveč bodo vanju vključene tudi vse hčerinske družbe ter poslovne enote v tujini.

Vodstvo Gorenja si sicer prizadeva za čimprejšnjo gradnjo nove tovarne televijskih aparatov, v kateri bo zaposlilo 1000 delavcev. V prvi fazasi načrtujejo proizvodnjo dveh milijonov televizijskih aparatov letno, pozneje pa bodo proizvodnjo podvojili.

[ad_2]
Source link